23 siječnja 2013

Gurmanski zalogajčići

Jelo - dosjetka ne vrednuje se ni brzinom pripreme ni brojem korištenih sastojaka, nego rezultatom. A ovi obogaćeni krekerčići zalogajčići su za bogove.


Sastojci za 4 osobe

40 g maslaca
350 g svježeg sira

peršin
1 žličica kapara
10 g sitno nasjeckanog luka

sol
1 žličica mljevene crvene paprike












Postupak

1. Pjenasto izmiješajte maslac, dodajte svježi kravlji sir, nasjeckani peršin, kapare, luk, sol i crvenu mljevenu papriku pa sve dobro izmiješajte.

Posluživanje

Rasporedite masu po krekerima žličicom ili vrećicom za ukrašavanje i po želji dodajte svježe narezano povrće, kuhano meso, slane srdele ili dimljeni losos.

Savjet

Prije nego ga umiješate, sir propasirajte kako biste dobili glatku smjesu namaza.

Oznake:


Aromatični namaz od sira

Aromatični namaz od sira pretvorit će i grickanje jednostavnih krekera u gozbu. Nije ni čudo, kada namaz obiluje finim sirevima, začinima i povrćem. Idealne prigode za konzumaciju namaza večernja su druženja uz čašu pjenušavog bijelog vina ili piva, rođendani i partyji, kao i vrijeme provedeno pred malim ekranima.

Sastojci za 8 do 10 osoba

300 g svježeg kravljeg sira

kajenski papar
par kapi tabasca
1 žlica limunova soka
20 g pinjola
50 g Maslina punjenih paprikom
2 mlada luka
100 g paškog sira
100 g gorgonzole

grubo mljeveni bijeli papar

  Za posluživanje:

3 žlice kopra
300 g krastavaca
2 pakiranja Kviki krekera s lanom i sezamom Podravka (2x150 g)












  Postupak

1. Kravlji sir pomiješajte s narezanom gorgonzolom i naribanim paškim sirom. Dodajte sitno nasjeckan luk, pinjole i masline, limunov sok, tabasco i papar.
2. Sve sastojke dobro promiješajte i oblikujte više malih rolica. Svaku rolicu uvaljajte u narezani kopar i dobro rashladite.

Posluživanje

Krastavce operite, narežite na ploške i stavite na krekere. Premažite ih pripremljenim namazom i poslužite.

Savjet

Umjesto na krekerima, aromatični namaz od sira možete poslužiti na ploškama kruha francuza.

Oznake:


This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]