03 studenoga 2008

Domaće predjelo od sira

Sastojci: 50 dag mladog sira
1 dl kiselog vrhnja
1 mala glavica crvenog luka
sol
1-2 rajčice

Priprema predjela: Sir usitnite viljuškom, dodajte kiselo vrhnje i dobro izmješajte. Crveni luk očistite, operite, sitno nasjeckajte, posolite i dodajte siru. Dobro izmješajte. Ovo predjelo poslužite hladno, ukrašeno kriškama rajčice.

Dinja s pršutom

Sastojci: 1-2 kriške dinje po osobi
3-4 tanke ploške pršuta po
osobi

Priprema predjela: Dinju do upotrebe držite na hladnom. Neposredno prije posluživanja narežite je na kriške, Ostranite sjemenke i ogulite koru. Na ovalnom ili četvrtastom pladnju ukoso složite 3.4 ploške pršuta, pa krišku dinje i tako naizmjenice, ovisno o broju osoba. Ovo je vrlo ukusna i u našoj prehrani ne tako poznata zakuska ili hladno predjelo

Cvjetača s jogurtom

Sastojci: 1 glavica cvjetaće
1 glavica crvenog luka
1 žlica celerovog lišća
1/4 l jogurta
sol
papar
limunov sok
malo muškatova oraha
peršunovo lišće

Priprema predjela: Cvijetaću očistite od listova i podjelite na cvijetove. Krupnije narezani luk i celer zalijte čašom vode i stavite kuhati. Dodajte cvijetove cvijetaće i kuhajte 15 minuta. Cvijetaću ocijedite i ostavite da se ohladi. Stavite je u staklenu zdjelu i prelijte jogurtom pomiješanim s limunovim sokom, naribanim muškatim orahom i nasjeckanim perinovim lišćem. Posolite i popaprite.

02 studenoga 2008

Celer s majonezom

Sastojci: 2 veća celerova
korjena
sol
majoneza
1 jaja
limun
peršunovo lišće

Priprema predjela: Celer operite, ogulite i skuhajte u posoljenoj vodi, ohladite ga, protisnite i pomješajte s majonezom. Stavite na odgovarajući tanjur, ukrasite kolutovima tvrdo kuhanog jaja, te polovima kolutića limuna. Pospite nasjeckanim peršunovim lišćem i poslužite.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]