08 veljače 2009

Hladno predjelo od parizera

Sastojci: 30 dag parizera
3 kisela krastavca
2 vrećice majoneze
peršinovo lišće

Priprema predjela: Parizer najprije narežite na tanke ploške, a zatim na prutiće. Kisele krastavce također narežite na prutiće i dodajte parizeru. Prolijte majonezom i izmiješajte.
Pospite nasjeckanim peršinovim lišćem i poslužite.

Hladetina od teleče koljenice

Sastojci: 1 teleća koljenica
1 glavica crvenog luka
2-3 režnja bijelog luka
nekoliko zrna papra
sol
2 jaja

Priprema predjela: Koljenicu dobro operite, stavite u lonac, zalijte vodom, posolite, dodajte opranu i očišćenu glavicu crvenog luka, režnjeve bijelog luka i papar. Kuhajte 3-4 sata, dok se meso ne počne odvajati od kosti (U loncu na pritisak kuha se oko 1 sat). Izlijte u širu posudu da se što brže hladi. Odvojite kosti, a meso narežite na komade. Razlijte u pliće posude, dodajte još bijeloga luka i kolutove tvrdo kuhanih jaja.Ohlađenu hladetinu poslužite uz ribani hren začinjen octom.

Hladetina

Sastojci: 1 kg svinjskih nogica
1 glavica crvenog luka
1 mrkva
1 peršin
1 lovorov list
nekoliko zrna bijelog papra
1 kriška limuna
1-2 režnja luka
sol

Priprema predjela: Nogice dobro operite i očistite, pa stavite u hladnu vodu da se kuhaju. Kada voda provri, dodajte očišćene i oprane ostale namirnice. Kuhajte oko 4 sata, a u loncu na pritisak oko 1 1/2 sata, odnosno dok se količina tekućine ne smanji za trećinu. Izlijte u veću posudu i pustite da se malo ohladi. Odstranite sve kosti i suvišnu masnoću. Mrkvu i peršin narežite na kolutiće, složite u plitku posudu i prelijte tekućinom. Na kraju stavite komade mesa koje ste odvojili od nogica. Ako želite, možete dodati nekoliko usitnjenih režnjeva bijeloga luka. Ostavite na hladnom mjestu da se zgusne. Tupom stranom noža ostružite masnoću s površine.
Zgusnutu hladetinu narežite na kvadrate ili pravokutnike. Pospite mljevenom crvenom paprikom ili poslužite uz naribani hren začinjen vinskim octom.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]