30 siječnja 2009

Grah prebranac

Sastojci: 50 dag graha tetovca
1 kg crvenog luka
1-2 poriluka
1/4 l ulja
sol
papar
mljevena crvena paprika

Priprema predjela: grah očistite, operite, skuhajte (zrna moraju ostati cijela) i ocijedite. očišćen luk narežite na tanka rebra, ispržite na zagrijanom ulju i pospite crvenom paprikom. U vatrostalnu posudu stavite red luka i tako naizmjenično dok ne potrošite sve namirnice. Na vrhu treba da bude grah. Zalijte uljem i zapecite u pećnici. Poslužite kao hladno predjelo.

Goveđi jezik s majonezom

Sastojci: 1 goveđi jezik
1 glavica crvenog luka
1 mrkva
1lovorov list
nekoliko zrna bijelog papra

Priprema predjela: očišćeni i oprani crveni luk i mrkvu narežite, dodajte papar i lovorov list, zalijte vodom i prokuhajte. U to stavite opran jezik i kuhajte dok ne omekša (najmanje 2 sata). Kuhani jezik ocijedite,ohladite,ogulite i narežite na tanke ploške. Složite u ovalni tanjur i ukrasite tvrdo kuhanim jajima. Majonezu poslužite posebno.

Guščja jetra kao predjelo

Sastojci: 25 dag guščje jetre
5 dag slanine
dva klinčića
malo mlijeka
sol
ulje za prženje
peršunovo lišće

Priprema predjela: Jetru operite,prelijte mlijekom i ostavite 1-2 sata da se namače. Izvadite je iz mlijeka i ocijedite, te nabodite komadićima slanine i dvama klinčićima. U posudi zagrijte ulje, stavite pripremljenu jetru i poklopite. Na brzinu je popržite sa svih strana. Izvadite je iz masnoće, posolite i ohladite, prelijte hladetinom i ukrasite nasjeckanim peršunovim lišćem.

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]