03 studenoga 2008
Cvjetača s jogurtom
Sastojci: 1 glavica cvjetaće
1 glavica crvenog luka
1 žlica celerovog lišća
1/4 l jogurta
sol
papar
limunov sok
malo muškatova oraha
peršunovo lišće
Priprema predjela: Cvijetaću očistite od listova i podjelite na cvijetove. Krupnije narezani luk i celer zalijte čašom vode i stavite kuhati. Dodajte cvijetove cvijetaće i kuhajte 15 minuta. Cvijetaću ocijedite i ostavite da se ohladi. Stavite je u staklenu zdjelu i prelijte jogurtom pomiješanim s limunovim sokom, naribanim muškatim orahom i nasjeckanim perinovim lišćem. Posolite i popaprite.
1 glavica crvenog luka
1 žlica celerovog lišća
1/4 l jogurta
sol
papar
limunov sok
malo muškatova oraha
peršunovo lišće
Priprema predjela: Cvijetaću očistite od listova i podjelite na cvijetove. Krupnije narezani luk i celer zalijte čašom vode i stavite kuhati. Dodajte cvijetove cvijetaće i kuhajte 15 minuta. Cvijetaću ocijedite i ostavite da se ohladi. Stavite je u staklenu zdjelu i prelijte jogurtom pomiješanim s limunovim sokom, naribanim muškatim orahom i nasjeckanim perinovim lišćem. Posolite i popaprite.
Pretplatite se na Postovi [Atom]