30 siječnja 2009
Guščja jetra kao predjelo
Sastojci: 25 dag guščje jetre
5 dag slanine
dva klinčića
malo mlijeka
sol
ulje za prženje
peršunovo lišće
Priprema predjela: Jetru operite,prelijte mlijekom i ostavite 1-2 sata da se namače. Izvadite je iz mlijeka i ocijedite, te nabodite komadićima slanine i dvama klinčićima. U posudi zagrijte ulje, stavite pripremljenu jetru i poklopite. Na brzinu je popržite sa svih strana. Izvadite je iz masnoće, posolite i ohladite, prelijte hladetinom i ukrasite nasjeckanim peršunovim lišćem.
5 dag slanine
dva klinčića
malo mlijeka
sol
ulje za prženje
peršunovo lišće
Priprema predjela: Jetru operite,prelijte mlijekom i ostavite 1-2 sata da se namače. Izvadite je iz mlijeka i ocijedite, te nabodite komadićima slanine i dvama klinčićima. U posudi zagrijte ulje, stavite pripremljenu jetru i poklopite. Na brzinu je popržite sa svih strana. Izvadite je iz masnoće, posolite i ohladite, prelijte hladetinom i ukrasite nasjeckanim peršunovim lišćem.
Pretplatite se na Postovi [Atom]