08 veljače 2009
Hladetina od teleče koljenice
Sastojci: 1 teleća koljenica
1 glavica crvenog luka
2-3 režnja bijelog luka
nekoliko zrna papra
sol
2 jaja
Priprema predjela: Koljenicu dobro operite, stavite u lonac, zalijte vodom, posolite, dodajte opranu i očišćenu glavicu crvenog luka, režnjeve bijelog luka i papar. Kuhajte 3-4 sata, dok se meso ne počne odvajati od kosti (U loncu na pritisak kuha se oko 1 sat). Izlijte u širu posudu da se što brže hladi. Odvojite kosti, a meso narežite na komade. Razlijte u pliće posude, dodajte još bijeloga luka i kolutove tvrdo kuhanih jaja.Ohlađenu hladetinu poslužite uz ribani hren začinjen octom.
1 glavica crvenog luka
2-3 režnja bijelog luka
nekoliko zrna papra
sol
2 jaja
Priprema predjela: Koljenicu dobro operite, stavite u lonac, zalijte vodom, posolite, dodajte opranu i očišćenu glavicu crvenog luka, režnjeve bijelog luka i papar. Kuhajte 3-4 sata, dok se meso ne počne odvajati od kosti (U loncu na pritisak kuha se oko 1 sat). Izlijte u širu posudu da se što brže hladi. Odvojite kosti, a meso narežite na komade. Razlijte u pliće posude, dodajte još bijeloga luka i kolutove tvrdo kuhanih jaja.Ohlađenu hladetinu poslužite uz ribani hren začinjen octom.
Pretplatite se na Postovi [Atom]