08 veljače 2009
Hladetina
Sastojci: 1 kg svinjskih nogica
1 glavica crvenog luka
1 mrkva
1 peršin
1 lovorov list
nekoliko zrna bijelog papra
1 kriška limuna
1-2 režnja luka
sol
Priprema predjela: Nogice dobro operite i očistite, pa stavite u hladnu vodu da se kuhaju. Kada voda provri, dodajte očišćene i oprane ostale namirnice. Kuhajte oko 4 sata, a u loncu na pritisak oko 1 1/2 sata, odnosno dok se količina tekućine ne smanji za trećinu. Izlijte u veću posudu i pustite da se malo ohladi. Odstranite sve kosti i suvišnu masnoću. Mrkvu i peršin narežite na kolutiće, složite u plitku posudu i prelijte tekućinom. Na kraju stavite komade mesa koje ste odvojili od nogica. Ako želite, možete dodati nekoliko usitnjenih režnjeva bijeloga luka. Ostavite na hladnom mjestu da se zgusne. Tupom stranom noža ostružite masnoću s površine.
Zgusnutu hladetinu narežite na kvadrate ili pravokutnike. Pospite mljevenom crvenom paprikom ili poslužite uz naribani hren začinjen vinskim octom.
1 glavica crvenog luka
1 mrkva
1 peršin
1 lovorov list
nekoliko zrna bijelog papra
1 kriška limuna
1-2 režnja luka
sol
Priprema predjela: Nogice dobro operite i očistite, pa stavite u hladnu vodu da se kuhaju. Kada voda provri, dodajte očišćene i oprane ostale namirnice. Kuhajte oko 4 sata, a u loncu na pritisak oko 1 1/2 sata, odnosno dok se količina tekućine ne smanji za trećinu. Izlijte u veću posudu i pustite da se malo ohladi. Odstranite sve kosti i suvišnu masnoću. Mrkvu i peršin narežite na kolutiće, složite u plitku posudu i prelijte tekućinom. Na kraju stavite komade mesa koje ste odvojili od nogica. Ako želite, možete dodati nekoliko usitnjenih režnjeva bijeloga luka. Ostavite na hladnom mjestu da se zgusne. Tupom stranom noža ostružite masnoću s površine.
Zgusnutu hladetinu narežite na kvadrate ili pravokutnike. Pospite mljevenom crvenom paprikom ili poslužite uz naribani hren začinjen vinskim octom.
Pretplatite se na Postovi [Atom]