31 siječnja 2013

Krema od roqueforta

Sofisticiranu kremu kojoj će se veseliti svaki istinski gurman, pripremit ćete vrlo jednostavno u 10-ak minuta. Crni papar, muškatni oraščić i pistacija daju kremi kojom ćete ukrasiti smokve upravo božanstven okus. I Kleopatra (a šuška se da je smokva bila tajna njezine ljepote) složila bi se s nama.


Sastojci za 4 osobe

150 g sira roqueforta
50 g maslaca
100 g svježeg sira
50 ml slatkog vrhnja

svježe mljeveni crni papar

naribani muškatni oraščić
500 g smokava

Za ukrašavanje:

25 g oljuštenih pistacija












Postupak

1. Roquefort kremasto izmiješajte s omekšanim maslacem, svježim sirom i vrhnjem. Dodajte papar, muškatni oraščić i sve zajedno dobro promiješajte.
2. Pripremljenu masu stavite u slastičarsku vrećicu s rebrastim nastavkom i na polovice smokava istisnite male kupiće kreme.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno nasjeckanim pistacijama.

Savjet

Ukoliko želite, možete napraviti veću količinu roquefort kreme i držati je u hladnjaku do tri dana.

Oznake:






<< Početna stranica

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]