19 siječnja 2013

Namaz od piletine

Želite li se pohvaliti domaćom paštetom bez konzervansa i tvari čudnovatih imena, evo savršeno jednostavnog recepta. Ukusni namaz namažite na tost ili svježi kruh, a nitko vam ne brani da upravo on postane tajnim sastojkom vaših posebnih sendviča!




Sastojci za 6 osoba

400 g pilećih fileta
180 g maslaca
1 žlica Vegete
½ žličice kajenskog papra
3-4 češnja češnjaka
2 žlice nasjeckanog peršina
5 žlica limunova soka
1 žličica kurkume
½ žličice đumbira u prahu

Postupak

1. Piletinu narežite na kockice i popecite na 30 g maslaca.
2. Pospite Vegetom, kajenskim paprom, dodajte nasjeckani češnjak i pirjajte podlijevajući vodom dok meso ne omekša.
3. Meso izmiksajte u električnoj sjeckalici, a zatim pomiješajte s preostalim omekšalim maslacem.
4. Dodajte limunov sok, kurkumu, đumbir i nasjeckani peršin.

Posluživanje

Paštetu poslužite uz tost i salatu po želji.

Savjet

Meso izmiksajte u električnoj sjeckalici dok je još toplo.

Oznake:






<< Početna stranica

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]