19 siječnja 2013
Namazi za sendviče - Namaz od jetrice
Šetajući bečkim ulicama ekipa Vegetine kuhinje otkrila je
vrlo moderan restorančić "Trzsniewski", s početka 20. stoljeća, koji je
neprestano pun zahvaljujući ponudi čak dvadesetak vrsta sendviča. To nas je
ponukalo da vam ponudimo recepte za tri namaza od dostupnih namirnica, naravno s
Vegetom.
Sastojci za 6 osoba
|
Postupak
1. | Na malo zagrijanog ulja stavite kriškice slanine i lagano ih popecite. Dodajte jetrice i Vegetu pa pirjajte oko 20 minuta. Pečene jetrice i slaninu ohladite i dobro usitnite električnom sjeckalicom. |
2. | Maslac pjenasto izmiješajte s paprom, pimentom, muškatnim oraščićem i bijelim lukom u prahu. |
3. | Toj smjesi dodajte usitnjene jetrice i slaninu. |
4. | Sasvim na kraju dodajte naribane kisele krastavce i nasjeckani peršin. |
Posluživanje
Namazu od jetrica odgovarat će sve vrste kruha. Vrlo ukusne bit će kombinacije s omletom ukrašene različitim vrstama kiselog povrća i sireva.Savjet
Pirjane jetrice usitnite u električnoj sjeckalici dok su još tople, dobit ćete maziviju strukturu.Mala tajna
Prije pečenja pilećim jetricama skinite opne i žilice kako biste ih kasnije lakše usitnili.Oznake: Hladno
Pretplatite se na Postovi [Atom]