19 siječnja 2013

Namazi za sendviče - Namaz od jetrice

Šetajući bečkim ulicama ekipa Vegetine kuhinje otkrila je vrlo moderan restorančić "Trzsniewski", s početka 20. stoljeća, koji je neprestano pun zahvaljujući ponudi čak dvadesetak vrsta sendviča. To nas je ponukalo da vam ponudimo recepte za tri namaza od dostupnih namirnica, naravno s Vegetom.


Sastojci za 6 osoba

300 g pilećih jetrica
250 g maslaca
50 g sušene slanine

papar

piment

muškatni oraščić

češnjak u prahu

peršin
2 manja kisela krastavca
1 žlica Vegete












Postupak

1. Na malo zagrijanog ulja stavite kriškice slanine i lagano ih popecite. Dodajte jetrice i Vegetu pa pirjajte oko 20 minuta. Pečene jetrice i slaninu ohladite i dobro usitnite električnom sjeckalicom.
2. Maslac pjenasto izmiješajte s paprom, pimentom, muškatnim oraščićem i bijelim lukom u prahu.
3. Toj smjesi dodajte usitnjene jetrice i slaninu.
4. Sasvim na kraju dodajte naribane kisele krastavce i nasjeckani peršin.

Posluživanje

Namazu od jetrica odgovarat će sve vrste kruha. Vrlo ukusne bit će kombinacije s omletom ukrašene različitim vrstama kiselog povrća i sireva.

Savjet

Pirjane jetrice usitnite u električnoj sjeckalici dok su još tople, dobit ćete maziviju strukturu.

Mala tajna

Prije pečenja pilećim jetricama skinite opne i žilice kako biste ih kasnije lakše usitnili.

Oznake:






<< Početna stranica

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]