19 siječnja 2013

Pašteta Dora

Pašteta Dora kombinacija je mesa nekoliko vrsta divljači čiji je okus dopunjen odabranim začinima. Prepravljanjem izvornog recepta koji potječe od kuharice s dvora Pejačević dobivena je pašteta specifičnog i iznimno dobrog okusa, čime smo potvrdili poznati navod: "Nema novih jela, postoje samo novi ljudi koji ne poznaju stara jela".


Sastojci za 8 do 10 osoba

250 g zečetine
170 g srnetine (bez kosti)
200 g svinjetine od buta
70 g pilećih jetrica
30 g suhe slanine
70 g korjenastog povrća (mrkva, peršin)
70 g luka
50 ml ulja
1 žlice Vegete

klinčić

piment

muškatni oraščić

papar u prahu

češnjak u prahu
2 žlice konjaka
120 g maslaca












Postupak

1. Meso divljači i svinjetinu operite, očistite i stavite u dublju zdjelu. Posipajte Vegetom, dodajte očišćeno i narezano korjenasto povrće, pokrijte folijom i ostavite neka stoji 3-4 sata.
2. Nakon toga srnetinu i svinjetinu narežite na kockice, a zeca na manje komade.
3. Na zagrijanom ulju popecite slaninu narezanu na kockice, dodajte nasjeckani luk, a zatim pripremljeno meso i korjenasto povrće. Sve dobro promiješajte i nastavite pirjati podlijevajući vodom dok meso ne omekša.
4. Pred kraj pirjanja dodajte pileća jetrica. Pirjano meso malo ohladite i sameljite.
5. Maslac pjenasto izmiješajte i dodajte mljevenom mesu. Začinite klinčićem, muškatnim oraščićem, pimentom, paprom, češnjakom u prahu i sve dobro izmiješajte.
6. Na kraju umiješajte konjak, a zatim paštetu rasporedite u odgovarajuće kalupe.

Posluživanje

Paštetu poslužite na popečenom kruhu ili tostu s kiselim krastavcima, kuhanim jajima i slično.

Savjet

Po želji možete dodati ljutu ili slatku crvenu mljevenu papriku.

Oznake:






<< Početna stranica

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]