19 siječnja 2013
Pašteta od srdela
Paštete iz domaće radinosti odavno su osvojile kulinarski
svijet. Nastavljajući ovu tradiciju, pašteta od srdela prava je delikatesa, koju
možete poslužiti uz popečeni kruh i pršut, kao predjelo ili sasvim samostalan
obrok. Puno zadovoljstva u malim zalogajima.
|
|
|
Sastojci za 6 do 8 osoba
600
g |
|
srdela |
1
žlica |
|
nasjeckanog peršina |
|
|
papar |
|
|
naribani muškatni oraščić |
2
žlice |
|
konjaka |
150
g |
|
maslaca |
2
češnja |
|
češnjaka |
2
žlice |
|
limunova soka |
1
žlica |
|
naribane limunove korice |
3
žlice |
|
vrhnja |
1
žlica |
|
kapara |
3
žlice |
|
maslinova ulja |
1
žlica |
|
Vegete |
|
|
|
Postupak
1. |
Srdele očistite, operite, odstranite im glave i
filetirajte ih. Filete srdela posušite na papirnatom ubrusu, a zatim popecite na
ulju. Pospite ih Vegetom, dodajte češnjak pa ih usitnite u električnoj
sjeckalici. |
|
2. |
Tako pripremljenim srdelama dodajte vrhnje,
narezane kapare, muškatni oraščić, papar, peršin, konjak, omekšani maslac, sok i
koricu limuna pa sve zajedno dobro izmiješajte. |
|
Posluživanje
Paštetu od srdela poslužite uz
popečeni kruh i pršut.
Savjet
Kapare najprije isperite pod mlazom vode, a
zatim nasjeckajte.
Oznake: Hladno
# objavio/la oba barthez : 20:17
Pretplatite se na Postovi [Atom]