19 siječnja 2013
Pašteta od ugora
Od svih ribljih pašteta valjda najcjenjenija jest ona od
sušenog bakalara, takozvani bijeli bakalar. Može se prirediti i od druge ribe,
ponajprije bijele, a ova od ugora gotovo je ravna onoj od bakalara.
|
 |
|
Sastojci za 8 do 10 osoba
1
kg |
 |
ugora |
100
ml |
 |
jabučnog octa |
2
grančice |
 |
ružmarina |
3 do
4 |
 |
lovorova lista |
malo |
 |
soli |
4
češnja |
 |
češnjaka |
100
ml |
 |
maslinova ulja |
1
žličica |
 |
kapara |
|
 |
papar |
2
žličice |
 |
Vegete |
|
 |
|
Postupak
1. |
Ugora narežite na veće komade, stavite u posudu i
dodajte vode toliko da prekrije ribu. Zatim dodajte jabučnog octa, listove
lovora, češanj češnjaka narezan na komade, grančicu ružmarina, malo soli,
žličicu Vegete i stavite kuhati. Kuhajte oko 20 minuta pa ribu
izvadite, ohladite i odvojite od kosti. |
|
2. |
Stavite u električnu mješalicu, dodajte ulje,
kapare, 2 do 3 češnja češnjaka, papar i žličicu Vegete pa sve
pjenasto izmiješajte. Tako pripremljenu paštetu ostavite u hladnjaku da se dobro
ohladi. |
|
Posluživanje
Na tanjur ili u zdjelicu stavite
listove salate pa na njih složite paštetu oblikovanu žlicom ili nekim drugim
kalupom.
Savjet
Ovako pripremljena pašteta može se po želji
i ukusu dopuniti majonezom ili senfom, peršinom i sl.
Mala tajna
Kapare i češanjak nasjeckajte prije
dodavanja u sjeckalicu kako bi se ravnomjerno rasporedili u pašteti.
Oznake: Hladno
# objavio/la oba barthez : 20:22


Pretplatite se na Postovi [Atom]