12 siječnja 2013

Pašteta u aspiku

Za želatinu uvijek možete biti sigurni da će pobuditi maksimalan interes svih okupljenih oko stola. Reakcije su ili - ili: to je pitanje ljubavi ili mržnje. Ovih posljednjih vrlo je malo, a ako ih i ima, dali bi se pokolebati sočnim središtem od paštete!


Sastojci za 6 osoba

750 ml vode
8-10 listova želatine
1 žlica Vegete
2 Domaće mesne paštete (po 100 g)
2 svježe paprike (zelena i crvena)
150 g mrkve












Postupak

1. Papriku operite, očistite od žilica i narežite na kockice. Mrkvu ogulite, skuhajte i narežite na kockice.
2. Paštetu dobro izmiješajte, pa pomoću prozirne folije oblikujte malu roladicu promjera 2 cm i stavite je na hladno mjesto.
3. Želatinu namočite u malo hladne vode i ostavite neka nabubri.
4. Vodu zakipite, dodajte Vegetu, kratko je prokuhajte i malo ohladite. Umiješajte ocijeđenu želatinu i miješajte dok se ne otopi.
5. Duguljasti kalup (veličine 22 x 10 cm) isperite vodom i na dno izlijte malo pripremljene želatine. Malo rashladite, rasporedite po njoj dio pripremljenog povrća i ponovno prelijte tankim slojem želatine, pa ponovno rashladite.
6. Na to stavite pripremljenu paštetu te je prelijte preostalom želatinom. Uz rubove kalupa rasporedite preostalo povrće i ostavite preko noći na hladnom mjestu da očvrsne.

Posluživanje

Prije posluživanja kalup kratko uronite u toplu vodu, istresite hladetinu na pladanj i režite na ploške ugrijanim nožem u toploj vodi.

Savjet

U paštetu možete dodati narezane crne masline i kisele krastavce.

Oznake:






<< Početna stranica

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]