19 siječnja 2013

Pileća pašteta

Relativno jeftino jelo nesvakidašnjeg okusa i - izgleda. Osobito ga predlažemo za zakuske, to prije što ga može prirediti i manje ambiciozan kuhar.


Sastojci za 10 osoba

750 g pilećih prsa s kostima
300 g pilećih jetrica
150 g maslaca
3 tvrdo kuhana jaja

papar

sol

muškatni oraščić
4 kom Kiselih krastavaca
1 žlica Vegete












Postupak

1. Piletinu i jetrice malo posolite, pospite Vegetom te stavite peći u tavu na 30 g ugrijanog maslaca. Pecite na umjerenoj temperaturi i po potrebi podlijevajte s malo vode.
2. Pečene jetrice izvadite nakon 20 minuta, a piletinu nastavite peći još 15 minuta. Zatim sve ohladite i zajedno s jetricom i tvrdo kuhanim jajima sameljite ili usitnite u mikseru.
3. Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte pripremljenu smjesu od piletine i jaja, sok od pečenja, na sitne kocke narezane krastavce, papar i naribani muškatni oraščić. Dobro izmiješajte i po potrebi još dodatno začinite.
4. Duguljasti kalup premažite uljem, napunite paštetom i dobro ohladite u hladnjaku.

Posluživanje

Prije posluživanja paštetu istresite na odgovarajući tanjur. Ukrasite majonezom, krastavcima i listovima salate.

Savjet

Piletina u kombinaciji s mesom divljači dat će bogatiji okus pašteti.

Oznake:






<< Početna stranica

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]