19 siječnja 2013
Pileća pašteta
Relativno jeftino jelo nesvakidašnjeg okusa i - izgleda.
Osobito ga predlažemo za zakuske, to prije što ga može prirediti i manje
ambiciozan kuhar.
Sastojci za 10 osoba
|
Postupak
1. | Piletinu i jetrice malo posolite, pospite Vegetom te stavite peći u tavu na 30 g ugrijanog maslaca. Pecite na umjerenoj temperaturi i po potrebi podlijevajte s malo vode. |
2. | Pečene jetrice izvadite nakon 20 minuta, a piletinu nastavite peći još 15 minuta. Zatim sve ohladite i zajedno s jetricom i tvrdo kuhanim jajima sameljite ili usitnite u mikseru. |
3. | Maslac pjenasto izmiješajte, dodajte pripremljenu smjesu od piletine i jaja, sok od pečenja, na sitne kocke narezane krastavce, papar i naribani muškatni oraščić. Dobro izmiješajte i po potrebi još dodatno začinite. |
4. | Duguljasti kalup premažite uljem, napunite paštetom i dobro ohladite u hladnjaku. |
Posluživanje
Prije posluživanja paštetu istresite na odgovarajući tanjur. Ukrasite majonezom, krastavcima i listovima salate.Savjet
Piletina u kombinaciji s mesom divljači dat će bogatiji okus pašteti.Oznake: Hladno
Pretplatite se na Postovi [Atom]