19 siječnja 2013

Pjenica od lososa

Ovu finu i elegantnu pjenicu (koju možete prirediti i od druge ribe) ponudite u svečanijim prilikama - kao jedino ili tek jedno od niza jela.



Sastojci za 2 osobe

1 odrezak svježeg lososa
100 ml slatkog vrhnja
1 bjelance
1 žličica Vegete
20 g maslaca
2 grančice svježeg kopra
1 Preljev za torte Dolcela

Postupak

1. Odresku od lososa odstranite kožu i uklonite kosti.
2. Meso fino usitnite u električnoj sjeckalici i dobro ga izmiješajte s bjelancem. Zatim postupno dodajite slatko vrhnje uz neprestano miješanje. Na kraju dodajte Vegetu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa je istresite u namašćene manje kalupe.
3. Kuhajte ih u vodenoj kupelji oko 15 minuta. Pjenicu izvadite iz kalupa i dobro ohladite. Na vrh stavite grančicu kopra i prelijte preljevom koji ste pripremili prema uputi na ambalaži.

Posluživanje

Pjenicu poslužite na listovima rikule.

Savjet

Na isti način možete pripremiti i neku drugu ribu.

Oznake:






<< Početna stranica

This page is powered by Blogger. Isn't yours?

Pretplatite se na Postovi [Atom]