19 siječnja 2013
Pjenica od lososa
Ovu finu i elegantnu pjenicu (koju možete prirediti i od
druge ribe) ponudite u svečanijim prilikama - kao jedino ili tek jedno od niza
jela.
Sastojci za 2 osobe
|
Postupak
1. | Odresku od lososa odstranite kožu i uklonite kosti. |
2. | Meso fino usitnite u električnoj sjeckalici i dobro ga izmiješajte s bjelancem. Zatim postupno dodajite slatko vrhnje uz neprestano miješanje. Na kraju dodajte Vegetu i miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa je istresite u namašćene manje kalupe. |
3. | Kuhajte ih u vodenoj kupelji oko 15 minuta. Pjenicu izvadite iz kalupa i dobro ohladite. Na vrh stavite grančicu kopra i prelijte preljevom koji ste pripremili prema uputi na ambalaži. |
Posluživanje
Pjenicu poslužite na listovima rikule.Savjet
Na isti način možete pripremiti i neku drugu ribu.Oznake: Hladno
Pretplatite se na Postovi [Atom]